Site Loader
Φροντίδα
Καρακάση 29, Θεσσαλονίκη
Καρακάση 29, Θεσσαλονίκη

6 Tips

για οδήγηση στο Παρίσι

6 tips για να οδηγήσεις ξένοιαστα στο Παρίσι

Το σχεδίαζες καιρό, ήθελες να πας οδικώς στο Παρίσι . 

Ναι! Γιατί θέλεις να ταξιδέψεις και να περάσεις από όλες εκείνες τις όμορφες διαδρομές που έχεις δει ή ακούσει και τελικά να φτάσεις στον προορισμό σου.

Πιστεύω πως ως ένα βαθμό όλοι μας κάνουμε μια προετοιμασία. Άλλοι σε μικρό βαθμό, άλλοι στα φυσιολογικά πλαίσια και άλλοι σε υπερβολικό βαθμό. 

Εμείς θα σε ενημερώσουμε για το τι θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου και ποιά πράγματα θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα ευχάριστο ταξίδι στο Παρίσι.

τι Θα χρειαστείς

  1. Δίπλωμα Οδήγησης. Για να οδηγήσεις στη Γαλλία και επομένως στο Παρίσι, θα χρειαστείς μια έγκυρη άδεια οδήγησης . Αν είσαι κάτοχος ισχύουσας άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί σε οποιαδήποτε από τις χώρες μέλη της ΕΕ, είσαι ελεύθερος να οδηγήσεις στο Παρίσι, και σε οποιαδήποτε πόλη στην ΕΕ.
  2. Ασφάλεια Αυτοκινήτου. Στη Γαλλία Απαιτείται ασφάλεια για όλα τα οχήματα και η οδήγηση χωρίς αυτήν μπορεί να σας κοστίσει αρκετά. Αυτό μπορεί να σημαίνει μέχρι και αναστολή άδειας και πρόστιμα …κάποιες  χιλιάδες ευρώ. Σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλεις να αντιμετωπίσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής σου στο Παρίσι.
  3. Πράσινη Κάρτα. Η Κάρτα  αυτή αποτελεί ένα Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου,  το οποίο πιστοποιεί και εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη της Αστικής Ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων στις χώρες που μετέχουν στο Σύστημα της Πράσινης Κάρτας,  σύμφωνα με τους όρους και τα όρια κάλυψης που ισχύουν σε κάθε χώρα σε περίπτωση ατυχήματος.
  4. Πιστοποιητικό Crit’Air.  Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η γαλλική κυβέρνηση εισήγαγε το σύστημα πιστοποίησης Crit’Air καθώς και διαφοροποιημένα μοντέλα κυκλοφορίας στις ώρες και ημέρες που η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη. Το πιστοποιητικό Crit’Air είναι βασικά η βαθμολογία που δίνεται σε ένα αυτοκίνητο με βάση το επίπεδο εκπομπών  καυσαερίων του. Το σύστημα διαβάθμισης κυμαίνεται από 0 μέχρι 5 με το 0 να είναι το χαμηλότερο των εκπομπών (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καινούρια αυτοκίνητα) και το 5 οι βαρύτερες εκπομπές. Μάρκα, μοντέλο και έτος είναι οι μεγαλύτεροι καθοριστικοί παράγοντες.  Η βαθμολογία πρέπει να τοποθετείται με κάποιου είδους αυτοκόλλητης σήμανσης στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου. Εάν δεν το προμηθευτείς, υπάρχουν βαριά πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώσεις. Το πιστοποιητικό Crit’Air μπορείς εύκολα και φθηνά να το αποκτήσεις με  παραγγελία online εδώ.

6 τιπ για οδήγησή στο ΠαρίσιΚατηγορίες Crit’Air:

Πράσινο – Crit’Air E (μηδενικές εκπομπές – οχήματα με ηλεκτρικό και υδρογόνο)
Μωβ – Crit’Air 1 (αέριο και υβριδικά οχήματα)
Κίτρινο – Crit’Air 2 (οχήματα Euro 5 και Euro 6)
Πορτοκαλί – Crit’Air 3 (οχήματα Euro 4)
Μπορντό – Crit’Air 4 (οχήματα Euro 3)
Σκούρο γκρι – Crit’Air 5 (οχήματα Euro 2)

6. Εξοπλισμός. Στη Γαλλία είναι υποχρεωτικό να βρίσκονται στο όχημα σου : 

-Εφεδρικό σετ λαμπτήρων.
-Σετ δοκιμής στάθμης αλκοόλ. Θεωρητικά, είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται στο όχημά σας αλλά δεν υπάρχει ποινή σε περίπτωση που δεν το έχετε.
-Τρίγωνο Προειδοποίησης Κινδύνου

-Ανταλλακτικό Κλειδί Αυτοκινήτου. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά συνίσταται.
-Φωσφορούχο Γιλέκο. Όλα τα αυτοκίνητα απαιτείται από το νόμο για να φέρουν γιλέκο ή σακάκι υψηλής ορατότητας (φθορίζοντα κίτρινο ή πορτοκαλί).

Επιπλέον πρέπει να γνωρίζεις

Τι είναι η διαφοροποιημένη κυκλοφορία;

Εάν πρόκειται να οδηγήσεις στο Παρίσι, θα πρέπει να ξέρεις για τη διαφοροποιημένη κυκλοφορία. Όταν τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα φθάνουν σε ένα συγκεκριμένο όριο, εφαρμόζεται η διαφοροποιημένη κυκλοφορία.

Πρόκειται για ένα μέτρο που η γαλλική κυβέρνηση έχει θεσπίσει για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των υψηλών επιπέδων ρύπανσης στις μητροπολιτικές περιοχές. Όταν αυτό εφαρμοστεί, επιτρέπονται μόνο οχήματα με τις χαμηλότερες βαθμολογίες Crit’Air στους δρόμους. Περισσότεροι έλεγχοι της αστυνομίας και δειγματοληπτικοί έλεγχοι είναι επίσης κοινό φαινόμενο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το πρόγραμμα της  διαφοροποιημένης κυκλοφορίας  ανακοινώνεται συνήθως την τελευταία στιγμή. Γι΄αυτό, πρέπει ενημερώνεσαι από τις τοπικές κι εθνικές ειδήσεις ωστε να γνωρίζεις  πως και που μπορείς να κινηθείς.