Site Loader
Φροντίδα
Καρακάση 29, Θεσσαλονίκη
Καρακάση 29, Θεσσαλονίκη

5 ΟΦΕΛΗ

Που Προσφέρει το Κολύμπι στη Θάλασσα

5 Οφέλη Που σας Προσφέρει το Κολύμπι στη Θάλασσα

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία κολύμβησης στη θάλασσα που πιστεύουμε ότι οι κολυμβητές πρέπει να επωφελούνται  όποτε είναι αυτό δυνατόν.

Το κολύμπι στην θάλασσα είναι πολύ διαφορετικό από το κολύμπι σε μια πισίνα και τα οφέλη ψυχικής υγείας από το κολύμπι ανοιχτού νερού μόνο είναι αρκετά για να πείσουν κανέναν να το δοκιμάσει.

Γιατί το κολύμπι στη θάλασσα είναι τόσο καλό για εσάς το βλέπουμε παρακάτω 

Σας Βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα 

Η κολύμβηση στη θάλασσα προσφέρει την διέγερση του «παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος».

Η δουλειά του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος είναι να μειώσει την υπερένταση στο σώμα μας και να το “φέρει” σε μια πιο  ήρεμη κατάσταση.

Το να είσαι στην ανοιχτή θάλασσα προκαλεί αυτήν την αυτόματη απόκριση καθώς το σώμα προετοιμάζεται για περισσότερη σωματική άσκηση από το κανονικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης που διαρκεί πολύ περισσότερο  αφού βγείτε από το νερό, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε καλύτερα.

Ενισχύει την Καλή Διάθεση

Το κολύμπι είναι ένας από τους πιο φυσικούς ενισχυτές της διάθεσης στον κόσμο.

Το να βυθιστείτε στο νερό έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική σας υγεία βοηθώντας σας να αισθανθείτε χαλαροί και να σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε στη ρυθμική αναπνοή, κάτι που έχει ισχυρό διαλογιστικό αποτέλεσμα.

Οι ενεργοί κολυμβητές θα νιώσουν επίσης μια τεράστια αύξηση ενδορφινών που σχετίζεται με τη σωματική δραστηριότητα. Πολλοί συχνές κολυμβητές αναφέρουν ότι αισθάνονται μια αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που ερεύνησε 4.000 κολυμβητές σε όλο τον κόσμο έδειξε ότι τα 3/4 των ανθρώπων συμφωνούν ότι οι δραστηριότητες με βάση το νερό βοήθησαν στην απελευθέρωση της έντασης και το 68% των ανθρώπων πιστεύουν ότι  έχει βελτιώσει τη συνολική τους ευτυχία.

Το Θαλασσινό Νερό Περιέχει Φιλικά Προς Το Δέρμα Μέταλλα

 

Το θαλασσινό νερό περιέχει μια ολόκληρη σειρά από μέταλλα, όπως νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο και θειικό άλας, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως μέρος μιας φυσικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ακόμη και μερικά από αυτά τα μέταλλα – όπως το μαγνήσιο που έχει φυσική ενυδατική ποιότητα – σε ορισμένα από τα δικά σας προϊόντα ομορφιάς.

Οι επαγγελματίες Ιατροί συχνά συνιστούν στα άτομα με παθήσεις όπως έκζεμα ή ξηρό δέρμα να κάνουν μπάνιο με θαλασσινό νερό ή να κολυμπούν στη θάλασσα, καθώς αυτό αποδεικνύεται ότι αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος και ανακουφίζει από τα συμπτώματα αυτών των καταστάσεων.

Βελτιώνει Την Κυκλοφορία του αίματος

Το κολύμπι είναι φυσικά εξαιρετικό στη βελτίωση της κυκλοφορίας και αυτό βοηθά το σώμα σας να παρέχει περισσότερο οξυγόνο σε όλα τα ζωτικά όργανα του, όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά.

Το κολύμπι θεωρείται ως μια μορφή αερόβιας άσκησης και η τακτική κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καταστάσεις όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη τύπου 2.

 
 
 

Προσφέρει Διασκέδαση

Πάνω απ ‘όλα, η κολύμβηση στη θάλασσα είναι διασκεδαστική και υπάρχουν λίγα πράγματα καλύτερα για τη συνολική σας ευημερία από το να συμμετέχετε σε μια δραστηριότητα που βρίσκουμε διασκεδαστική.

Η κολύμβηση στη θάλασσα και ο συνδυασμός με τις διακοπές βοήθησαν εκατοντάδες άτομα να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να ανανεωθούν σωματικά και ψυχικά!

Προσοχή!

Μπορεί το κολύμπι να προσφέρει πολλά οφέλη αλλά πάντα χρειάζεται προσοχή. 

Τις ώρες που θα κολυμπήσετε, η απόσταση που θα διανύσετε, η φυσική κατάσταση που είστε, ο ήλιος, ή θερμοκρασία κλπ. 

Φροντίστε να λαμβάνετε τα μέτρα σας ώστε να απολαμβάνετε κάθε φορά το κολύμπι και τη Θάλασσα.  

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν